Je haar föhnen; hoe doe je dat???

Het föhnen van je haar geeft je haar volume en glans en het zorgt ervoor dat het er mooi en verzorgt uitziet. Het is belangrijk dat je je haar op de juiste manier föhnt om uitdroging en beschadiging te voorkomen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

Borstelen

Borstel of kam je haar eerst goed door en zorg ervoor dat alle klitten zijn verwijderd. Dit voorkomt dat je haar nog meer gaat klitten. Gebruik wel een goede borstel die je haar niet beschadigt. Gebruik bijvoorbeeld een Tangle Teezer of een borstel met varkenshaar.
Kijk welke vorm borstel het beste is voor jouw haar. Wil je een volle, dikke bos haar, gebruik dan een grote, platte borstel. Is je haar in laagjes geknipt, dan kun je het beste een kleine, ronde borstel gebruiken. Gebruik voor slag in je haar een ronde borstel en wil je een grovere slag, gebruik dan een grotere ronde borstel.

Begin niet meteen met föhnen

Het eerste wat je doet als je uit de douche komt is je haar met een handdoek drogen en föhnen. Droog je haar met een handdoek niet met ronddraaiende bewegingen, maar dep je haar droog. Daarna is het beter om je haar eerst nog even aan de lucht te laten drogen alvorens je het gaat föhnen. Ga in de tussentijd eerst wat andere dingen doen zoals aankleden. Hiermee verkort je de tijd van het föhnen en dat is beter voor je haar.

Föhn niet te heet

Te heet föhnen is niet goed voor je haar en zal je haar uitdrogen en beschadigen. Houd de föhn minimaal 20 à 30 cm van je haar af en richt de föhn niet een te lange tijd op één plaats. Blijf ronddraaiende bewegingen maken met de föhn. En om je haar extra te laten glanzen gebruik je tot slot nog de koude lucht.

Föhn tot het droog is

Een veelgemaakte fout is dat je stopt met föhnen voordat je haar helemaal droog is. Ook al heb je haast, ga door met föhnen tot je haar helemaal droog is. Als je je haar goed droog föhnt, gaat het minder pluizen en krijg jij de look die je wilt.

Investeer in een goede föhn

Zorg ervoor dat je een goede föhn koopt met verschillende temperatuurstanden en die de warmte goed verdeelt. Met een föhn met een vermogen van 2000 Watt is je haar in mum van tijd droog zonder dat je je haar te lang bloot stelt aan de warmte van een föhn.

Laat je haar bijkomen

Ben je klaar met föhnen, wacht dan een minuut of 10 voordat je die vlecht of staart gaat maken. Dit voorkomt dat je haar halverwege de dag al helemaal uitgezakt is en je al het werk voor niets hebt gedaan.

 

1 thought on “Je haar föhnen; hoe doe je dat???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.